Zwangerschapsmassage

Vermoeidheid, zwangerschapskwaaltjes, slapeloosheid en eventuele angst voor de bevalling veroorzaken stress in het lichaam. Tegelijkertijd kunnen de hormonale veranderingen soms emotionele gevolgen hebben.

Bij een zwangerschap wordt het zwaartepunt van het lichaam verplaatst door het toegenomen gewicht en de ongelijkmatige verdeling t.o.v. het totale lichaam. Deze toename kunnen klachten in allerlei delen van het lichaam veroorzaken. Vooral in de onderrug, de schouders, de benen en in de voeten komen de klachten vaak voor.

Een zwangerschapsmassage kan deze klachten verlichten. Ook als er geen specifieke klachten zijn, kan de massage als een versterkende en verkwikkende behandeling worden gegeven.

Massage vergroot het lichamelijk bewustzijn en kan bijdragen aan ontspanning als voorbereiding op de bevalling. Bij de massage wordt het zenuwstelsel gekalmeerd, door de algehele ontspanning. Daardoor komen hersenstoffen vrij die je gevoel van welzijn verhogen (endorfine). Deze stoffen zorgen er ook voor dat de baby zich prettig voelt.

Bij de massage kan het voorkomen dat de baby ineens rustig wordt. Andersom kan het voorkomen dat als de moeder een druk leven leidt en weinig rust heeft, de baby juist heel bewegelijk wordt tijdens de massage en contact maakt.

Door de rustgevende massage kan je jezelf op een positieve manier op je lichaam concentreren en kun je zelf meer aanvaarden in een periode waarin soms het zelfvertrouwen afneemt. De bloeddoorstroming wordt bij de massage gestimuleerd, waardoor de placenta beter doorbloed en de afvoer van afvalstoffen bevorderd wordt. Vaak is het ook mogelijk om overtollig vocht kwijt te raken. 

Zwangerschapsmassages worden gegeven vanaf drie maanden tot en met de laatste dag van de zwangerschap.

Wat andere zeggen

Marchena massage wordt door de klanten gewaardeerd met :

4.46/5 (80)

Wilt u weten wat andere klanten over Marchena massage schrijven of wilt u Marchena massage ook beoordelen?

vul hier uw beoordeling in.

Recente reacties
Eerste indruk
9,1
Service
9,5
Prijs / kwaliteit
9,2